You are currently browsing the archives for 2018.
Displaying 1 - 2 of 2 entries.

Broderiene i Polarbunaden

  • Posted on august 28, 2018 at 10:03

Broderiene i Polarbunaden er etter virkelige , levende polare blomster. Det kan nok være at det er litt kunstnerisk frihet her og der, og på noen ikke så rent lite heller , men mange er veldig lett gjenkjennbare.

Broderiet på stakken består av to ulike blomsterkranser, som jeg har kalt krans A og krans B. Krans A finnes midt foran og på sidene bak. Krans B finnes midt bak og på sidene foran. Slik kommer de annenhver gang hele veien rundt. Nederst på stakken er der en bord i sølv og hvitt som skal forestille snøkrystaller.

IMGP3208

Dette er Krans A. Øverst har vi polarvier. Videre nedover kommer arktisk løvetann, høyfjellsklokke, gul svalbardvalmue, polararve, rødsildre,  reinrose og polarblindurt.

 

 

 

 

 

 

 

 

IMGP3209

Krans B har også polarblindurt i midten nede. Ellers finner vi her ovenfra og ned: Polarsnøull, raggmure (denne er vi litt usikre på) , ullmyrklegg, hvit svalbardvalmue, polarflokk, tuemure(denne er man også usikker på) snøstjerneblom, og svartbakkestjerne

Polarbunaden er klar

  • Posted on mai 24, 2018 at 12:47

Når man jobber på det man makter, så blir dessverre slike ting som det å holde bloggen oppdatert nedrioritert. Man legger inn noe i full fart på facebook, men ikke på bloggen. Nå har den første nye polarbunaden kommet til sin eier, og det har tydeligvis ikke gått upåaktet hen.

Pr dato er det flere som er interessert i å få seg en polarbunad, så det ser ikke ut som det er noen fare for å bli arbeidsledig med det aller første. Det ble noen bilder i full fart før den ble sendt av gårde.IMGP3224-2IMGP3225IMGP3236-2

 

 

Denne bunaden har cape med krage og løs hette som man kan knappe på inni kragen. Den kan også leveres med fast hette, og da uten krage.  Jeg fant noen ekstra fine trykknapper som som ble brukt her. De sitter veldig godt, så man mister garantert ikke hetta, den må knappes av, og man trenger faktisk å ta litt i for å få opp disse trykknappene.

IMGP3235-2IMGP3230-2IMGP3233-2

 

IMGP3234-2   Bunaden kan nå bestilles. Det jobbes med å etablere ett nettverk for montering slik at alle kan få montert bunaden nær nok til at de får prøvd    underveis. Prisliste er under oppdatering og sendes på forespørsel så fort den er klar, men jeg venter enda på oppdaterte priser på en del materialer, så det blir nok fort vekk juni måned før den er helt klar. Det vil følge gode veiledninger med materialpakken for alle som gjerne vil brodere/montere selv. For dem som ønsker en ferdig bunad, må man bare finne en løsning slik at den kan monteres  med anledning til å prøve noen ganger.

Det jobbes også med å lage en utvidet monteringsveiledning, en som blir veldig trinn for trinn og som er tenkt for dem som gjerne vil montere bunaden selv, men som føler at de nok skulle hatt et kurs. På grunn av veldig spredt bosatte kunder, omtrent over hele landet, blir tradisjonelt kurs både vanskelig og veldig dyrt, så da får vi prøve  finne på noe som langt på vei kan erstatte det for en overkommelig pris.

Jeg vil oppdatere når det «kurset » er klart. Det er en del jobb, så den kan nok ta litt tid.