You are currently browsing the archives for mai 2012.
Displaying 1 - 2 of 2 entries.

Ekstra veske til bunaden

  • Posted on mai 19, 2012 at 18:37

I opptil flere år har en påbegynt veske ligget på syrommet.  Broderiet er forsiden av min gamle bunadveske, som ble byttet ut da jeg fikk ny og mye bredere veskelås.

Stoffene ellers er ullstoffrester fra Hamarøybunaden min, som gjennomgikk en opprustning med ny vest, ny lue og veske, og ny skjorte for noen år siden.

I år fikk jeg plutselig litt ledig tid 16. mai, og tenkte at nå skal jeg jammen se om jeg ikke kan få sydd ferdig denne her.

Jeg rakk det akkurat, og det var veldig kjekt med en veske som rommer paraply, lommebok, kamera og ellers ting man kan komme til å trenge, og som passer til resten av bunaden.

 

For some time (some years) an extra bag to my bunad (national costume) have been  in my sewing room half finished. I never found the time to finish it before May 17th, and afther there was no hurry, i did not need it in a year.

This year i had some spare time on May 16th, and finally it is finished. Now I have a bag big enough for an umbrella, camera and other things and it goes well with the costume.

The front embroidery is  the front of the first pocketbag I had, and I had to make a new one when i bought the silver lock that goes with this costume, because the new lock is wider, so there was not enough fabric on the sides.

The other fabrics is the same  wool fabrics as in the costume.

 

It has a zipper lock and one of the two pockets inside have a zipper

den har glidelåslukning og to innvendige lommer, en med glidelås.

Og har man ikke store nok stoffstykker, før man ta en ekstra søm.

When there is not big enough fabric pieses left, one have to make an extra stitch.

 

 

 

Crazycatlady festdrakt

  • Posted on mai 18, 2012 at 00:11

Jeg har en tid holdt på med et litt spesielt prosjekt.  Jeg hadde liggende et blått, lett ullstoff som jeg ville lage en festdrakt av. Etter hvert modnet en ide om å lage denne drakten til en person jeg gjerne ville glede.

Hun er en ildsjel i arbeidet med å hjelpe hjemløse dyr, og er forsterhjem for dyrebeskyttelsen. Jeg hadde fått det bestemte inntrykket at hun ønsket seg en bunad eller festdrakt, og siden hun har litt spesiell bakgrunn og tilhørighet ble valget som følger:

Prestekrage, Danmarks nasjonalblomst, Geiterams, Grønlands nasjonalblomst. Norges nasjonalblomst er jo egentlig Bergfrue, men den fant jeg ingen broderier av, og den er heller ikke god å lage et av for den som ikke helt mestrer dette med broderidesign på data, men er avhengig av å finne ferdige motiver. Røssløyng kunne jo også være et alternativ, da den ble kåret av nitimen som nasjonalblomst, men den er allerede en del brukt.

Jeg gikk derfor etter de kanskje minst påaktede og mest utskjelte ville planter, nemlig tistel og løvetann, og lot dem være symbolet på alle de hjemløse dyr hun har hjulpet, og så lurte jeg inn litt katter. 🙂

Så var tiden inne for å høre om dette var noe hun ville ha, for ellers burde jeg revidere planene litt.

Men hun ble i fyr og flamme, så da satte jeg igang.

 

Litt underveisbilder av broderiene:

 

 

Etter mye prøving og spekulering, hvor jeg godt kan si at veien ble til mens jeg gikk, endte jeg opp med denne her:

 

 

 

 

Bildene kunne sikkert blitt bedre med damen selv inni, men drakten ble sendt, og det ville ikke være riktig av meg å legge ut bilder av henne i bloggen.

 

Alle broderier er utført med min Pfaff 2170, så dette er ikke fiint håndbroderi.

Dette ble en veldig spesiell og personlig drakt, og maken kommer aldri til å bli laget.

Derimot er det mulig jeg lager flere etter samme grunnsnitt,  men med andre brodeier eller bare med pyntebånd, om noen skulle spørre.