You are currently browsing the archives for 2020.
Displaying 1 - 3 of 3 entries.

72 år, og nesten like fin, om ikke finere.

  • Posted on juni 2, 2020 at 20:38

I min familie har det vært minst like viktig å kune lage selv det man trenger som å kunne kjøpe det. Da jeg skulle komme til verden så var det nok mer tilgang på flinke hender enn på klingende mynt. Etter hva jeg har forstått, så var ikke min far helt fornøyd med materialene til denne babykurven, men det var altså det han hadde i etterkrigstidens store knapphet på veldig mange ting.

Til å begynne med var den nok helt tett i bunnen, noe som etterhvert ble til fuktskader, og mange år senere ble alle disse luftehullene laget, og enda mange år senere ble disse sikkerhetshullene for bånd innerst ved kantene som skal forhindre det skal være mulig at hele trekket kommer inn i kurven laget. Den har gått fra å være uten både bein, håndtak og trekk til å bli en riktig fin liten seng.

Det første trekket, som ble sydd i 1971 var av lyseblått blomstrete lille martine stoff, og det tror jeg endte opp som enten skjorter eller såkalt babysafe for viltre krabater som ellers kunne ha ramla ut av senga.

Så , tidlig på 2000 tallet, var det barnebarn i vente, og den ble funnet fram, pusset ned, reparert der det trengtes , sparklet opp og pusset og malt. Det sto han som lå i den i 1971 for. Vi erstattet noen gamle plasthåndtak som hadde sittet på endene og vært skjult av trekket , med fine messinghåndtak som ble satt på hver side og som kunne nås uten å famle innunder trekket.

Den vordende farmor fant fram korstingsalfabeter både med og uten snirklet blomstermønster, gikk til innkjøp av tellelin, kokeekte blonder og bommullslerret og satte i gang med å sy seg gjennom alle de i familien som vi hadde funnet ut hadde startet livet oppi denne balja, og det var faktisk noen stykker. Vi ble nå ikke så verst fornøyd med resultatet

Det er nå 16 år siden den sist var i bruk, men den er oppbevart tørt og trygt, og jeg håper at den blir spurt etter hvis det kommer oldebarn her.

Sovende blogg våkner

  • Posted on mai 7, 2020 at 11:16

Det har alt for lenge vært slik at det ikke gikk an å laste opp bilder her. Jeg har gått og gruet for å ta fatt i det fordi jeg ikke ante hvordan jeg skulle løse problemet. Det var i grunnen bare to valg til slutt, enten å la bloggen dø ut eller søke hjelp. Jeg valgte det siste, og med god hjelp både fra en nevø og fra webhotellet er alt nå i orden.

Jeg vil nå framover hente fram ting som er blitt gjort i denne dødperioden og pusle det ut her litt og litt.

Litt av det som venter på å komme inn her:

De to sølvseriene til polarbunaden er nå komplette.

Festdrakten er ferdig stillet

En Svalbardbunad er brodert og montert

Min egen polarbunad er klar for montering

Jeg har sydd diverse juledekorasjoner i lace(blonde) på broderimaskinen.De ble fine, synes jeg.

Det er forkjellig, smått og større som kommer etterhvert. Akkurat nå er det bare godt å vite at jeg kan gå inn på bloggen igjen og poste hva jeg vil når jeg vil. Facebook blir jo aldri helt det samme. Jeg ser det er kommet litt nytt inn her med de siste oppdateringene som jeg må sette meg litt bedre inn i, men det kommer nok når jeg får rota litt rundt her. I dag er det bare viktig å få startet opp her igjen.


Litt oppdatering

  • Posted on mai 2, 2020 at 21:45

Det er ikke hver dag jeg skriver noe i bloggen, og det burde jeg bli flinkere til.

Når det gjelder Polarbunaden, så har det ikke skjedd så mye mer, men  begge sølvseriene ble komplette i løpet av våren i fjor..  Det som har skjedd er at den serien som ble mest brukt mens Iris Figenschau selv sto for levering av bunaden har fått navn etter henne og heter Iris-serien.

Det har  kommet capenål til den og den minste sølja har blitt laget ny.  Iris tegnet og fikk laget et annet sølvmønster også, Det har vi valgt å kalle «Malin» etter Iris sitt barnebarn. Den er nå komplett og har vært det lenge, siden det er et år siden jeg startet dette inlegget. Jeg stoppet opp fordi det ikke gikk å legge til bilder. Den feilen har vedvart og jeg ante ikke hvordan  jeg skulle få ordnet det. Nå håper jeg at jeg snart får hjelp med det, slik at jeg kan få brukt bloggen.

Facebook blir ikke helt det samme, for der forsvinner alt nedover sidene og bare det nyeste er lett synlig.