You are currently browsing the archives for 22 juli 2010.
Displaying 1 - 2 of 2 entries.

Toalettmappe til en Elvis-fan

  • Posted on juli 22, 2010 at 08:39

En bestilling var det som måtte til for at jeg skulle ta fatt på det jeg lenge har tenkt på, nemlig å lage min egen variant av toalettmappe.

Dette er den første, og den har nok litt forbedringspotensiale, men den ble såpass bra at jeg kan stå for den.

Den har glidelås som går over både front og sider, slik at «lokket» kan bøyes helt tilbake og man dermed har man  full oversikt ned i mappen. Ingen småting får gjemt seg under en kant her.

Denne skal også bli gave til en Elvis-fan, og følgelig måtte jeg ta i bruk en halv yard med Elvis stoff jeg kjøpte for en tid siden.

Den er sydd med blindsømmer (fransk søm ) i topp og bunn både for å unngå synlige klippekanter inne i mappen og fordi disse sømmene blir ganske tykke og stive og gjør at den holder seg mer i fasong.

IMG_4566

Det eneste stedet jeg kunne lure inn en hank var da på baksiden, og da gjør hanken også nytte som en tamp til å holde i når man drar opp og igjen glidelåsen

IMG_4567

Når man åpner mappen blir den slik:

IMG_4568

Dette nylonstoffet er glatt og tettvevd, såpass tett at det er vondt å sette knappenåler i det, så jeg håper det viser seg å kunne tørkes av med en fuktig klut om det skulle bli litt søl inni her.

Jeg skal lage en til meg selv etter tilnærmet samme mønster, og teste den ut i ferien.

Jeg vil da prøve å gjøre den mer rund i endene slik at jeg kanskje kan klare å sy blindsømmene uten å få rynker i siste søm, for da kan jeg sy dem slik at «ryggen» vender ut. og jeg får en mappe som «fører seg» penere, tror jeg.

Elvis for alle penga

  • Posted on juli 22, 2010 at 08:13

Alle vet hvem Elvis var, og noen er såpass «ihuga tilhengere» at de gjerne vil ha Elvisrelatere ting i huset.

Så da har jeg laget litt som skal bli presanger til en Elvis-fan.

Denne duken er laget av en ferdig trykket stoffsirkel som jeg fant på ebay, og som, ifølge den sømveiledningen som var trykket på stoffet, nok er tenkt til å lage

et «skjørt» til å skjule juletrefoten med.  Jeg kjøpte likegodt to, når jeg først spanderte frakt på det, så jeg har en i reserve.

Jeg spanderte litt volumvlieseline på den og og gav den en bakside av kraftig svart lerretsstoff, og da er den stødig nok til å kunne brukes både på bordet og under juletreet.

IMG_4563

IMG_4564

Så er det bare å håpe at den faller i smak hos mottakeren.   Merry christmas 🙂