You are currently browsing the archives for 18 mai 2012.
Displaying 1 entry.

Crazycatlady festdrakt

  • Posted on mai 18, 2012 at 00:11

Jeg har en tid holdt på med et litt spesielt prosjekt.  Jeg hadde liggende et blått, lett ullstoff som jeg ville lage en festdrakt av. Etter hvert modnet en ide om å lage denne drakten til en person jeg gjerne ville glede.

Hun er en ildsjel i arbeidet med å hjelpe hjemløse dyr, og er forsterhjem for dyrebeskyttelsen. Jeg hadde fått det bestemte inntrykket at hun ønsket seg en bunad eller festdrakt, og siden hun har litt spesiell bakgrunn og tilhørighet ble valget som følger:

Prestekrage, Danmarks nasjonalblomst, Geiterams, Grønlands nasjonalblomst. Norges nasjonalblomst er jo egentlig Bergfrue, men den fant jeg ingen broderier av, og den er heller ikke god å lage et av for den som ikke helt mestrer dette med broderidesign på data, men er avhengig av å finne ferdige motiver. Røssløyng kunne jo også være et alternativ, da den ble kåret av nitimen som nasjonalblomst, men den er allerede en del brukt.

Jeg gikk derfor etter de kanskje minst påaktede og mest utskjelte ville planter, nemlig tistel og løvetann, og lot dem være symbolet på alle de hjemløse dyr hun har hjulpet, og så lurte jeg inn litt katter. 🙂

Så var tiden inne for å høre om dette var noe hun ville ha, for ellers burde jeg revidere planene litt.

Men hun ble i fyr og flamme, så da satte jeg igang.

 

Litt underveisbilder av broderiene:

 

 

Etter mye prøving og spekulering, hvor jeg godt kan si at veien ble til mens jeg gikk, endte jeg opp med denne her:

 

 

 

 

Bildene kunne sikkert blitt bedre med damen selv inni, men drakten ble sendt, og det ville ikke være riktig av meg å legge ut bilder av henne i bloggen.

 

Alle broderier er utført med min Pfaff 2170, så dette er ikke fiint håndbroderi.

Dette ble en veldig spesiell og personlig drakt, og maken kommer aldri til å bli laget.

Derimot er det mulig jeg lager flere etter samme grunnsnitt,  men med andre brodeier eller bare med pyntebånd, om noen skulle spørre.