You are currently browsing the archives for 5 januar 2013.
Displaying 1 - 2 of 2 entries.

Grytekluter med katter – igjen -kettle holders with Cats

  • Posted on januar 5, 2013 at 13:54

Jeg er litt i gang igjen med disse kattegryteklutene.

Foreløpig er to par ferdige.

I am doing Cat kettle holders again.

 

 

 

Dette er solide saker. De er maskinstrikket i bommullsgarn 12/6 og doble, noe som gjør dem både tette og tykke, så her skal det noe til å brenne seg på fingrene. De tåler også en god 60 graders vask. Det eneste som kan skje med noen av fargene, er at det blir et pastellskjær på den hvite bunnfargen av mønsterfargen.

They ar machin knitted with cotton yarn 12/6, and they have two sides. This makes them thick and you will not burn fingers using them.They can be wasked on 60 degrees celcius.

Jeg vil å noen få for salg etter hvert, så langt restegarnlageret rekker. De koster 170 kr pr. par pluss porto, og 20 kr pr par går til hjemløse katter.

Musevisa – One mouse and one moore and…..

  • Posted on januar 5, 2013 at 13:24

Jeg har laget mus. De er tenkt som katteleker. Siden dette var aldeles utrolig morsomt la jeg nok mer jobb i dem enn nødvendig, men det er godt å leke litt iblant.

Jeg gjør oppmerksom på at mønsteret til disse er et http://www.funkyfriendsfactory.com/ mønster, og kan kjøpes der.

I have made mice. They are to become Cat toys, but since this was so much fun to make, i made them a little moore advanced than I had to. Lovely to be playing a little sometimes.

These mice are made from a http://www.funkyfriendsfactory.com/ pattern.

 

Her er alle med unntak av de to siste.

All of them exept the last two.

 

 

Her er søstrene Vimsemus meg. Lilltrulla og Busta Fyker.

They have all got names, but I can not translate the names to English. The Pink Sisters:

Vimsemus Meg har nok vært i kjelleren og tjuvsmakt på vinen, så det går litt rundt for henne, stakkar.

Busta Fyker er tøff nok til det meste og skal reise til Bodø hvor hun og Nussulf Earline skal bli lekekompiser til kattene Buster og Nusse.

Lilltrulla er den som stort sett bare føyer seg  etter de andre. Hun er adoptert av husets egen Sofus og blir her:

 

Dette er brødrene Nussulf Earline, Fyttikatta og UndrerMegPå:

Nussulf Earline har fått en spesiell svung på ørene, derav navnet, og var en selskreven gave til en viss kattefrøken ved navn Nusse, som også kan det der med å «vri ører».

Fyttikatta er alltid på vakt i tilfelle katten skulle komme, mens UndrerMegPå er en drømmer som er mye i sin egen verden.

 

Så er det søstrene HvorforDet og HakkePeiling. HvorforDet spør og spør og HakkePeiling svarer som seg hør og bør: Hakke Peiling.

 

Og her kommer brødrene VilleWilly og ViggoLiksomdu. VilleWilly var vill allerede da han ble klippet, så han fikk et ørehull der det ikke skulle være.  Jeg ville kassere «museskinnet», men det protesterte han villt på, så han ble stoppa etter alle kunstens regler og da syntes han at rødt var sååå gildt at da han fant et malingsspann med rødfarge dyppa han både hale, værhår og snute opp i spannet. Viggo Liksomdu gjør etter alt VilleWilly gjør først , og endte også opp med rød hale og værhår. Han skulle fryktelig gjerne hatt sånne fine røde heksesting bak øret han også,  men tør ikke ta sjangsen på å skaffe seg et sår for å få det.

 

Så er det Viktor Vaktmus som til nå har tjenestegjort for vår egen Dronningen av Saba. Han skal nå reise til en vakker hvit katt som heter Leon og som har et blått og et grønt øye.

Viktor er en tøffing som har vært ute en vinternatt før.

 

Så trodde jeg at nå var det nok mus til både å gi bort og til de som hadde bestilt. Det jeg imidlertid ikke hadde notert meg, var at jeg hadde en bestilling på to RØDE mus, og  jeg hadde allerede lovet bort de to røde jeg hadde. Krise, men hadde jeg noe mer rødt å lage mus av?

Det fant jeg, og  resultatet ble BlingseSara, som har «et eller annet» muligens en slags flue, på nesa:

 

 

Og denne frøkna her, som så helt ordinær ut, men det er hun ikke, sier hun, hun er tvert i mot en meeeget fiiin mus, høyt hevet over «den gemene hop» og hun forlanger å få krone på hodet, for hun er en prinsesse. Og slik ble det.

Her er Prinsesse Fisefin:

 

Da får jeg si det er nok, for ellers begynner man vel å drømme om mus 🙂

Dessuten har alle disse små personlighetene masse kattemynte i seg, og de har et tomt kinderegg med noen bønner i magen, som lager en fin lyd. Nå er det ingen kinderegg igjen, og jeg får vente til barnebarna har samlet opp en passe haug, og til jeg selv får en uimotståelig trang til å leke litt igjen før jeg lager flere.