En «godkjent ettersøkselg» og hvordan den ble til

 • Posted on november 26, 2010 at 01:52

Det er faktisk ganske mange år siden denne genseren så dagens lys, og enda lenger siden episoden som jeg hadde i bakhodet fant sted.

En høst sto det 4 elgjegere og pratet sammen under en pause i jakta. En av dem hadde en elghund med seg.

De sto nå der og skravla i vei, men så kom jaktleder kjørende opp til dem og fikk se at bare 40 -50 meter bak dem sto en elg, et ungdyr, helt åpent til  og betraktet dem,

og ingen av dem hadde merket elgen.

Da de merket den, ble det full forvirring , og elgen fant det klokest å stikke til skogs.

Jeg behøver vel ikke si at her ble det godmodig mobbing og mye sprat om dette i etterkant.

Da jeg begynte å knote med denne genseren, og måtte få litt hjelp, for tegne kan jeg jo ikke i det hele tatt, så meldte jo spørsmålet om et navn på «kreasjonen» seg.

På den tiden var det akkurat i ferd med å bli innført krav om at alle jaktlag måtte ha tilgang til en godkjent ettersøkshund, og det ble diskutert stolper op og vegger ned hvordan

disse reglene skulle være og hvilke krav som skulle stilles til prøver og diverse for hunden.

Man kan trygt si at det var meget steile fronter mellom elghundfolket og de som satt og skulle bestemme dette, og den disputten er fremdeles ikke lagt død.

I alle fall så fant nå jeg ut at den stakkars elgen skulle hatt et ord med i laget, og dermed ble navnet på genseren «godkjent ettersøkselg»

Den har da funnet både jeger og hund.

Her er et nystrikket eksemplar i størrelse small. Pingle-Petter som jeg kaller bysten, er modell.  Pris oppdatert fra 1. januar 2022  kr 2 300 pluss porto om den må sendes.

26 Comments on En «godkjent ettersøkselg» og hvordan den ble til

 1. hanne jensen sier:

  aldeles nydelig, er det mulighet for å få kjøpt mønsteret ?
  mvh hanne

 2. admin sier:

  Dessverre, Hanne. Dette mønsteret er ikke til salgs. Det vil nok heller ikke egne seg særlig godt for håndstrikking med mindre du strikker med veldig tynt garn og veldig tynne pinner. Selv med finstrikkemaskin er den jo kun egnet til voksne størrelser.

 3. karoline nystein sier:

  Hei!
  lager du disse genserene ennå? hva er prisen for en i str.L?
  Hadde vært perfekt til mannen min:)

  Hilsen
  Karolie

 4. admin sier:

  Jeg lager den enda, ja. Pris er 1650 kr pluss eventuell porto i alle størrelser.

 5. Kari sier:

  Hei 🙂 Hvor lang tid tar det fra evt en bestilling til levering ?

 6. admin sier:

  Det varierer veldig, alt etter hvor mye jeg har å gjøre.Nå kan det fort ta en måneds tid, for jeg har en del på lista mi, og jeg skal helst også teste ut og bli kjent med en ny maskin før jeg strikker flere av dem.

 7. Anne Gry Sandsmark Moen sier:

  Hei, flott genser du har laget. Jeg fant den da jeg søkte på nett etter inspirasjon til en elgjakt-genser. Skal strikke en til min sønn. Tenkte å komponere et mønster fra ideene jeg fant på nett. Noen har lagt ut diagrammer og jeg tenker det er greit å bruke dem. Framme på genseren vil jeg lage et motiv med elger, skog/trær og noen border.
  Likte godt ditt motiv og har lyst til å tegne dette opp i et diagram og bruke det bak på genseren. Før jeg går i gang med det undres jeg på om det er greit for deg at jeg gjør dette? –og om det er greit at jeg viser den ferdige genseren på «Koftegruppa» på Facebook?
  Sier du nei, så er det greit og jeg respekterer det. Sier du ja, så blir jeg glad.
  Dette er kun til privat bruk, det er ikke aktuelt å selge eller gi «mønsteret mitt» til noen andre.
  Hilsen Anne Gry

 8. admin sier:

  Hei, Koselig at du liker mønsteret, men jeg ser helst at du ikke bruker det. Selv om du bare vil bruke det privat , så er det slik at alt soom havner på en facebook gruppe av noen anses som fritt vilt, og da har man piratkopieringen i gang. Jeg kan ikke nekte deg å bruke mønsteret, for det er ikke rettslig beskyttet, men jeg har valgt å være restriktiv med å dele det, og da må jeg behandle alle likt. Det er dessuten designet for maskin, og vil bli i overkant bredt for mange håndstrikkegarn. Det er ikke så mange som gidder å ha nærmere 200 masker x 2 rundt en genser.

 9. Rose-Maria sier:

  Kan jeg købe det her mønster

 10. admin sier:

  Hei! Hyggelig at du liker genseren. Dessverre har jeg aldri laget noen oppskrift for salg og vet ikke om jeg kommer til å gjøre det noengang. Hvis jeg gjør så blir det i tilfelle antakelig kun en oppskrift for strikkemsaskin. Skal jeg lage en for håndstrikk så må jeg i tilfelle få noen til å håndstikke genseren for meg, for jeg klarer nesten ikke å strikke for hånd, og det er helt nødvendig å få gjennomgått en slik oppskrift før man frigir den for salg.

 11. Lisbeth Olsen sier:

  er det mulig å få kjøpt mønster og oppskrift til denne flotte genseren.skal strikke til mitt barnebarn som er jeger.mvh lisbeth

 12. admin sier:

  Takk for din interesse. Beklager, men jeg kommer nok ikke til å lage noen håndstrikkeoppskrift til den med det første. Det er ikke for å være vrang, men jeg har sett det så mange ganger. Man lager oppskrifter og skal selge dem. Resultatet? Så fort noen stykker har fått tak i den oppskriften , begynner de å dele med hverandre, og designeren sitter igjen med ingenting etter alt arbeidet både med designet og å utarbeide en oppskrift for håndstrikk. Det er langt fra alle som gjør sånn, da, og siden du spør, antar jeg at du er en av dem som ikke ville gjort det, men utrolig mange er bare ute etter å få en gratis oppskrift, og derfor selger jeg foreløpig kun ferdige gensere. Det er synd at det er blitt sånn at man kvier seg for å imøtekomme spørsmål om å lage oppskrifter bare fordi man vet at det vil bli misbrukt. Det er ganske mye jobb å gjøre fra maskinstrikk til håndstrkk, og denne genseren er strikket i et garn som er ganske tynt, så går man over på mer vanlig håndstrikketykkelse vil det motivet bli veldig stort.

 13. Anita Steinkjer sier:

  Heì, jeg ønsker å bestille genseren til min mann. Kan du kontakte meg på email as@lafopa.no ?
  Hilsen Anita Steinkjer

 14. Line sier:

  Hei, er det mulig å bestille en slik i stor størrelse som helst skal være ferdig til jul? Hva er i så fall prisen nå?

 15. admin sier:

  Skal jeg rekke en før jul må jeg ha målene fort. Stor størrelse blir ikke presist nok, da det varierer veldig. pris pr dato er kr 2170 pluss porto. Kontakt meg på sigr-kar@online.no eller på tlf 91721829.

 16. Hilde marie berger sier:

  Er det mulighet for å kjøpe mønsteret av deg?

 17. admin sier:

  Det er dessverre ikke laget noe mønster for av denne for salg.

 18. Anita Løvbæk sier:

  Hei.
  Er det fortsatt mulighet å bestille denne genseren?

 19. admin sier:

  Det er det,men det kan ta litt tid nå før jeg rekker å strikke flere.

 20. Anita Løvbæk sier:

  Hei. Er det mulig og bestille denne genseren i str xl herre.

  Mvh Anita Løvbæk

 21. admin sier:

  Anita Løvbæk. Det er mulig. Ta kontakt på sigr-kar@online.no for nærmere opplysninger o stærrelser og leveringstid.

 22. Hei
  Kan du strikke denne genseren for meg i L strl herre. ?
  Mvh Elisabeth Sparby

 23. Jannicke sier:

  Hei

  Tar du bestilling??

 24. admin sier:

  Det hender, det også 🙂 Men akkurat nå er det noe kø her, så det kommer an på hvor fort du tenkte du ville ha den.

 25. Hanne Støre sier:

  Heia, selger du mønster og garn, eller bare ferdigstrikket genser?
  Mvh Hanne Støre.

 26. admin sier:

  Det finnes ikke noe mønster til den for håndstrikk. Den er designet for maskin og egner seg nok best til det. Motivet vil bli større med vanlig tykkelse på håndstrikkegarn. Jeg selger derfor bare ferdig genser.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.