You are currently browsing the archives for 2010.
Displaying 1 - 10 of 45 entries.

Snurreskjørt, swingskjørt, helvolangskjørt….

  • Posted on november 27, 2010 at 21:51

Kjært barn har mange navn, og det ser ut til at småjentene simpelthen elsker disse sirkelrunde skjørtene som man riktig kan snurre rundt i.

Derfor har jeg sydd opp en hel gjeng, like så greit, i størrelser fra 1 til 6 år.

Dette er allerede solgt:

De jeg har igjen og som er lagt i butikken er disse:

Og så er det et som ikke passer inn i rekka.

Det er nemlig som er 3-års størrelse på vidden men langt nok til å nå en 5-åring til kneet, så det passer til disse lange tynne jentene som det finnes en del av.

Jeg kommer til å legge det også i butikken hvis ikke noen dukker opp som vil ha det med det aller første.

Legotepper

  • Posted on november 27, 2010 at 21:24

Da mine gutter var små, noe som er over 30 år siden, var det virkelig en revolusjon i heimen da jeg fant på å sy et legoteppe til dem.

Før de fikk det var det en kamp hver eneste kveld om plukking av legoklosser  over hele rommet deres eller i hele stua.

Det ble både sinne og gråt og trass av det, men når de fikk et teppe å bygge på var det bare noen få klosser som kom utenfor teppet som måtte plukkes opp, og det var gjort i en fei, og så var det bare å dra sammen kantsnora så teppet ble en stor pose som man bare kunne henge opp.

Her hadde jeg liggende noen stoffer som jeg liksom ikke fant noen anvendelse for, men de var store nok til legotepper, men for tynne, så jeg måtte ha et for i dem.

Ferdig med prosessen var det blitt hele 7 stykker, hvorav Kaptein Sabeltannteppet vel ble rosinen i pølsa.

De er ikke lagt ut i butikken enda, for jeg må ta et nytt bilde av de tre som er ledige.

4 er allerede bortbestilt men ikke levert.

Tror jeg må sy flere slike.

Nisser meg her og nisser meg der

  • Posted on november 27, 2010 at 21:13

Det ble fart på å lage garnnisser da jeg fikk hjelp med å lage ansikter. Skikkelig moro førjulsgeskjeft  dette som absolutt kan anbefales.

Bare et lite tips: Ikke la vatthoder eller garnnøster ligge tilgjengelig hvis du har en firbeint baby i hus. da kan nemlig litt av hvert skje:

med så god hjelp blir det jo fort en del nisser, fler enn jeg behøver selv, så disse skal ut i butikken.

Det er ikke to like ansikter her, tror jeg, så det ble en god og smårampete gjeng:

Her ligger hele gjengen på noen legotepper som jeg også har produsert i det siste. På bildet har jeg ikke fått maljer til alle.

Babykjoler med bukse til

  • Posted on november 27, 2010 at 20:50

Det har blitt sydd en del og lite blogget, så jeg har enda litt igjen før bloggen er helt oppdatert.

Blant annet har jeg sydd tre små vendbare forklekjoler med bukse til i samme stoff som en av sidene i kjolen. Skule gjerne hatt en levende liten modell å prøve på , for jeg fant fort ut at dukkene var for spinkle.

Selv Dolly som er hele 80 cm høy blir liksom for spinkel inni denne kjolen som skulle være en 3-6 måneders størrelse:

andre siden av kjolen er som den kanten jeg har brettet opp.

Jeg fant ut at gammeldagse trykknapper av den typen man syr fast var best egnet på en vendbar kjole, men jeg ser at det hadde vært bedre å spandere to på hver skulder slik

at det er knapp i enden  uansett hvilken side av kjolen som vender ut, ellers vil enden på skulderen stå ut på en av sidene eller begge, siden jeg har laget litt overlapping for å kunne bruke kjolen lenger.

De to andre to  kjolene er størrelse 6-9 måneder og 9-12 måneder og har rosa potestoff på den ene siden og  buksene og et nydelig fe-stoff på den andre siden som gir meg en veldig sånn Elsa Beskow assosiasjon:

Seng til Ruff

  • Posted on november 26, 2010 at 02:35

I midten av september hentet vi et nytt firbeint familiemedlen.

Han måtte jo selvsagt ha sin egen seng som forøvrig i skrivende stund er i ferd med å bli overtatt av kattene, for vesle Ruff må nok få en like stor som den onkel Trygg har til jul.

Siden jeg endelig har fått tak i stoffer med elghund på, så ble denne her laget i bevernylon og canvas og med applikerte elghundhoder på.

Og Ruff var fornøyd med sengen sin, han.

Kattehuset som endelig ble ferdig

  • Posted on november 26, 2010 at 02:30

I lengere tid har jeg holdt på med et hus som jeg tenkte kattene kunne ha å søke ly i på verandaen. jeg har støtt på en del hindringer underveis, men endelig ble det nå ferdig.

Jeg hadde en tanke om å lage slike for salg, men fant ut underveis at dette var så mye arbeid at det ikke gikk.

Men pusene fikk nå huset sitt til slutt:

Huset består egentlig av 3 deler, bunn og vegger, tak og løs pute:

Puta har fått brunt fleece yttertrekk etter at bildet ble tatt, men nå fant jeg altså ut at jeg kunne bruke opp litt ukurante bommullsstoffer til innertrekk på puter i katte og hundesenger.

Godt å få et og annet ut av hyllene.

Det jeg imidlertid har funnet ut siden er at jeg burde få tak i  en kasse eller lignende som huset kunne stå i ute, fordi det rimer ned og blir en tanke fuktig av å stå ubeskyttet ute, så jeg er på «kassejakt».

En «godkjent ettersøkselg» og hvordan den ble til

  • Posted on november 26, 2010 at 01:52

Det er faktisk ganske mange år siden denne genseren så dagens lys, og enda lenger siden episoden som jeg hadde i bakhodet fant sted.

En høst sto det 4 elgjegere og pratet sammen under en pause i jakta. En av dem hadde en elghund med seg.

De sto nå der og skravla i vei, men så kom jaktleder kjørende opp til dem og fikk se at bare 40 -50 meter bak dem sto en elg, et ungdyr, helt åpent til  og betraktet dem,

og ingen av dem hadde merket elgen.

Da de merket den, ble det full forvirring , og elgen fant det klokest å stikke til skogs.

Jeg behøver vel ikke si at her ble det godmodig mobbing og mye sprat om dette i etterkant.

Da jeg begynte å knote med denne genseren, og måtte få litt hjelp, for tegne kan jeg jo ikke i det hele tatt, så meldte jo spørsmålet om et navn på «kreasjonen» seg.

På den tiden var det akkurat i ferd med å bli innført krav om at alle jaktlag måtte ha tilgang til en godkjent ettersøkshund, og det ble diskutert stolper op og vegger ned hvordan

disse reglene skulle være og hvilke krav som skulle stilles til prøver og diverse for hunden.

Man kan trygt si at det var meget steile fronter mellom elghundfolket og de som satt og skulle bestemme dette, og den disputten er fremdeles ikke lagt død.

I alle fall så fant nå jeg ut at den stakkars elgen skulle hatt et ord med i laget, og dermed ble navnet på genseren «godkjent ettersøkselg»

Den har da funnet både jeger og hund.

Her er et nystrikket eksemplar i størrelse small. Pingle-Petter som jeg kaller bysten, er modell.  Pris oppdatert fra 1. januar 2022  kr 2 300 pluss porto om den må sendes.

Skjørt og sjal

  • Posted on august 18, 2010 at 01:48

Dette er det siste som ble levert før en liten ferie,  og dermed var ordreboka tom, bortsett fra noe pliktarbeid som jeg må gjøre når jeg er tilbake.

IMG_4648Skjørtet er strikket på maskin i Huldra kamgarn fra Hillesvåg.  Kanten er heklet for hånd.

Jeg hadde 400 gram, og det som ble til overs strikket jeg et lite sjal av. Det ble ikke så stort, men kan brukes, og hun som skulle ha skjørtet ville gjerne ha det lille sjalet også.

Jeg har en del garn i denne tykkelsen i diverse farger, og får vel ta en sjau med å bruke det opp til noen slike skjørt.

Skrinet med det rare i

  • Posted on juli 23, 2010 at 11:44

Det er ganske lenge siden jeg begynte å filosofere over om jeg kunne lage noe som hindret smykker og kjeder i å «gå i vase» med hverandre. Men jeg hadde ikke klart for meg hvordan det skulle være.

Da jeg for et års tid siden fikk spørsmål om å lage «et eller annet» til å oppbevare et litt fint smykkesett i, måtte jeg jo prøve å finne en løsning.

Den ene idéen etter den andre er blitt vurdert og forkastet, men til slutt endte jeg opp med dette her:IMG_4574

Inne i lokket ligger en 2 cm tykk skumgummiskive trukket med fløyel, og i bunnen er en tilsvarende skive, men den har fått en «sylinder» på midten til å legge smykkene rundt:

IMG_4575

Ørepynten er hektet fast i en tråhempe og tredd gjennom en  bred fløyelshempe.

Mellom smykkene ligger det en vattskive trukket med fløyel. Hver av dem har tilsvarende trådhempe og noe smalere fløyelshemper:

IMG_4576

Dette setter har ørepynt med stikker, og det gikk fint å bare stikke den gjennom fløyelshempa:

IMG_4585

Dette smykket er mitt eget, og jeg ser at når jeg skal lage et slikt etui til eget bruk må midtsylinderen være noen cm mindre i omkrets for at  de trangeste smykkene skal nå rundt.

Denne syntetiske fløyelen er et sant mareritt å jobbe med, så den blir ikke brukt i flere sett. Bommullsfløyel og velour skal få sjangsen neste gang.

Synd, for denne hadde så fin farge.

Toalettmappe til en Elvis-fan

  • Posted on juli 22, 2010 at 08:39

En bestilling var det som måtte til for at jeg skulle ta fatt på det jeg lenge har tenkt på, nemlig å lage min egen variant av toalettmappe.

Dette er den første, og den har nok litt forbedringspotensiale, men den ble såpass bra at jeg kan stå for den.

Den har glidelås som går over både front og sider, slik at «lokket» kan bøyes helt tilbake og man dermed har man  full oversikt ned i mappen. Ingen småting får gjemt seg under en kant her.

Denne skal også bli gave til en Elvis-fan, og følgelig måtte jeg ta i bruk en halv yard med Elvis stoff jeg kjøpte for en tid siden.

Den er sydd med blindsømmer (fransk søm ) i topp og bunn både for å unngå synlige klippekanter inne i mappen og fordi disse sømmene blir ganske tykke og stive og gjør at den holder seg mer i fasong.

IMG_4566

Det eneste stedet jeg kunne lure inn en hank var da på baksiden, og da gjør hanken også nytte som en tamp til å holde i når man drar opp og igjen glidelåsen

IMG_4567

Når man åpner mappen blir den slik:

IMG_4568

Dette nylonstoffet er glatt og tettvevd, såpass tett at det er vondt å sette knappenåler i det, så jeg håper det viser seg å kunne tørkes av med en fuktig klut om det skulle bli litt søl inni her.

Jeg skal lage en til meg selv etter tilnærmet samme mønster, og teste den ut i ferien.

Jeg vil da prøve å gjøre den mer rund i endene slik at jeg kanskje kan klare å sy blindsømmene uten å få rynker i siste søm, for da kan jeg sy dem slik at «ryggen» vender ut. og jeg får en mappe som «fører seg» penere, tror jeg.