Relansering av Polarbunaden

  • Posted on juni 6, 2016 at 18:00

Jeg er veldig glad for å kunne fortelle at jeg nå har blitt enig med Rune Jensen, som har rettighetene til Polarbunaden, om at vi skal gå i gang med å få den ut på markedet igjen. Denne bunaden ble i sin tid designet av Runes mor, Iris Figenschau, som en bunad for Svalbard og Norge nord for polarsirkelen. Broderiet har blomstermotiver fra Svalbard og de nordligste fylkene. Framdriften i prosjektet kan følges på facebooksiden  Polarbunadens venner, hvor historikk og hva som skjer etter hvert vil bli omtalt etter hvert som vi «ruller opp» ting som vi ikke i øyeblikket er helt sikre på.

Det er vanskelig å si i dag hvor lang tid forberedelsene vil ta og når den første materialpakken kan kjøpes,  kanskje et år, kanskje mindre, kanskje mer, men siden det viktigste å få på plass når forberedelsene er over er noen som vil kjøpe slik at man igjen kan få budsjettet litt i balanse, går jeg ut med den første informasjonen allerede nå.  Pris er jo også noe som må beregnes når alle ting er mer på plass.

Dette er noe jeg brenner for og jeg gleder meg til å ta fatt. Det er ikke så mange bilder som finnes av bunaden enda men vi har et fra den tiden da den enda var å få tak i. Flere bilder vil komme etter hvert.

Polardrakten

 

 

 

 

2 Comments on Relansering av Polarbunaden

  1. Jeanette stenkjær sier:

    Hei. Har denne kommet på markede for salg? Syns det e ei nydelig bunad.

  2. admin sier:

    Ja, den første ble levert for 2 år siden. Det går mest i materialpakker. Etter hvert som det blir spørsmål etter hjelp til brodering,meller montering eller begge deler forsøker jeg å bygge et nettvrk av dyktige syere sm kan ta den lokalt. Det tar tid, men til nå har det gått bra.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.