Snart i gang med første Polarbunaden

  • Posted on november 18, 2016 at 01:04

Det har vært et detektivarbeid å finne alt som trengs, og å spore opp hvor mønstrene, altså de arkene med masse huller i som brukes for å overføre broderimønsteret til stoffet , slik at det kan broderes.

Da de endelig dukket opp, viste det seg at de var temmelig slitt, og det er en del huller i dem som ikke skal være der, og som vil skape problemer . Altså må vi ha nye slike mønstre, og bare det å finne den folien, noe plastlignende saker i polyester, var en alvorlig runde med søking. Det finnes , men jeg har bare funnet det i ark her i landet, og jeg trengte en rull.

Den rullen kom fra England i dag, og jeg har funnet farge i Dammark, og skal nå lage nye slike mønstre og lære meg å bruke den fargen. Jeg har prøvd litt, og det så ikke så aller verst ut, men hvordan blir det når riktig store flater skal «males»,

Det kan bli en helt annen sak.

 

IMGP2177IMGP2181

 

 

 

 

 

 

Jeg regner med å bruke ganske mange dager på bare det å lage nye mønstre, og så må jeg trene litt mer på overføre mønstrene til stoffet, før jeg kan tegne på en hel bunad og komme i gang.

Dette blir utrolig spennende, men jeg tror at jeg kanskje kan levere materialpakke til den en gang ut på nyåret når jeg får brodert nok til å kunne lage en broderiveiledning, om noen skulle være veldig ivrig etter å komme i gang. Så får heller monteringsveiledningen bli til når jeg begynne å montere og ettersendes.

 

 

2 Comments on Snart i gang med første Polarbunaden

  1. Liv Marit sier:

    Hei. Ikke sikker på hvordan jeg kommer i kontakt med deg, så prøver via kommentar. Selger du strikkeoppskrift til julegenseren der motivet foran er brodert på etterpå?

  2. admin sier:

    Hei, og takk for din interesse. Genseren er maskinstrikket og motivet brodert på med maskesting.Jeg har ingen oppskrift til håndstrikk for den. Det vil vel heller ikke være riktig av meg å lage og selge en oppskrift på den, siden den i utgangspunktet var ment som kun til han som fikk den.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.