You are currently browsing the archives for 26 november 2010.
Displaying 1 - 3 of 3 entries.

Seng til Ruff

  • Posted on november 26, 2010 at 02:35

I midten av september hentet vi et nytt firbeint familiemedlen.

Han måtte jo selvsagt ha sin egen seng som forøvrig i skrivende stund er i ferd med å bli overtatt av kattene, for vesle Ruff må nok få en like stor som den onkel Trygg har til jul.

Siden jeg endelig har fått tak i stoffer med elghund på, så ble denne her laget i bevernylon og canvas og med applikerte elghundhoder på.

Og Ruff var fornøyd med sengen sin, han.

Kattehuset som endelig ble ferdig

  • Posted on november 26, 2010 at 02:30

I lengere tid har jeg holdt på med et hus som jeg tenkte kattene kunne ha å søke ly i på verandaen. jeg har støtt på en del hindringer underveis, men endelig ble det nå ferdig.

Jeg hadde en tanke om å lage slike for salg, men fant ut underveis at dette var så mye arbeid at det ikke gikk.

Men pusene fikk nå huset sitt til slutt:

Huset består egentlig av 3 deler, bunn og vegger, tak og løs pute:

Puta har fått brunt fleece yttertrekk etter at bildet ble tatt, men nå fant jeg altså ut at jeg kunne bruke opp litt ukurante bommullsstoffer til innertrekk på puter i katte og hundesenger.

Godt å få et og annet ut av hyllene.

Det jeg imidlertid har funnet ut siden er at jeg burde få tak i  en kasse eller lignende som huset kunne stå i ute, fordi det rimer ned og blir en tanke fuktig av å stå ubeskyttet ute, så jeg er på «kassejakt».

En «godkjent ettersøkselg» og hvordan den ble til

  • Posted on november 26, 2010 at 01:52

Det er faktisk ganske mange år siden denne genseren så dagens lys, og enda lenger siden episoden som jeg hadde i bakhodet fant sted.

En høst sto det 4 elgjegere og pratet sammen under en pause i jakta. En av dem hadde en elghund med seg.

De sto nå der og skravla i vei, men så kom jaktleder kjørende opp til dem og fikk se at bare 40 -50 meter bak dem sto en elg, et ungdyr, helt åpent til  og betraktet dem,

og ingen av dem hadde merket elgen.

Da de merket den, ble det full forvirring , og elgen fant det klokest å stikke til skogs.

Jeg behøver vel ikke si at her ble det godmodig mobbing og mye sprat om dette i etterkant.

Da jeg begynte å knote med denne genseren, og måtte få litt hjelp, for tegne kan jeg jo ikke i det hele tatt, så meldte jo spørsmålet om et navn på «kreasjonen» seg.

På den tiden var det akkurat i ferd med å bli innført krav om at alle jaktlag måtte ha tilgang til en godkjent ettersøkshund, og det ble diskutert stolper op og vegger ned hvordan

disse reglene skulle være og hvilke krav som skulle stilles til prøver og diverse for hunden.

Man kan trygt si at det var meget steile fronter mellom elghundfolket og de som satt og skulle bestemme dette, og den disputten er fremdeles ikke lagt død.

I alle fall så fant nå jeg ut at den stakkars elgen skulle hatt et ord med i laget, og dermed ble navnet på genseren «godkjent ettersøkselg»

Den har da funnet både jeger og hund.

Her er et nystrikket eksemplar i størrelse small. Pingle-Petter som jeg kaller bysten, er modell.  Pris oppdatert fra 1. januar 2022  kr 2 300 pluss porto om den må sendes.